luni, 31 ianuarie 2011

Ar vrea ei...


Oriunde ne uitam sunt oameni care se uita cu jind la starea de bine a altora. Cu invidie parca...
Ar vrea si ei sa fie armoniosi ca tine, ar vrea si ei sa aiba sufletul curat, limpede, luminos ca al tau.
Ar vrea si ei... dar daca se poate, ar vrea sa primeasca de a gata totul, pe tava si exact cand au nevoie.
Da, exista astfel de oameni. Ei nu stiu ca o casa e curata daca o ingrijesti, e luminoasa daca o luminezi, este armonioasa daca o pazesti si ii ocrotesti lumina.
Nu, ei au impresia ca exista o vraja, o ceva ce pica de a gata de undeva, si pe care daca ei nu au primit o, poate cine stie, ar putea sa o fure de la tine sau sa te pacaleasca sa le o pui in brate . Nu se gandesc la efortul sau meritul tau de a ajunge pana acolo si se gandesc ca poate pentru ei lucruile vor pica din cer, fara sa faca nimic.


Sunt oameni carora le dai cu inima deschisa din bucuria ta, din starea ta, din linistea si incantarea cu care iti traiesti viata, fara sa te gandesti o clipa ca nu sunt decat niste oameni invidiosi care nu vor putea niciodata sa simta ca tine si sa impartasesca cu tine si sa sporeasca alaturi de tine aceste bucurii.
Ba mai mult, intra in casa sufletului tau si o murdaresc. Intra in inima ta si incep sa distruga sa transforme casa sufletului intr o sala de asteptare inchisa, in care sentimentele si impartasirea lor, bucuria de a fi devin statice, moarte...


Da... astfel de oameni intra in VIATA TA, din pacate... iti strica armonia cu promisiuni si false mistere, cu o disponibilitate nemaintilnita, sau mai bine zis, asemanatoare cu cea a infractorilor, parand cei mai buni, cei mai serviabili, cei mai aproape.. si asta pana te agata, ca sa zic asa. pana ce ai devenit la indemana.. pana ce devii disponibil.
Apoi incep mofturile,.. disparitiile, falsele mistere... incepe tropaitul pe sufletul tau.. cu migala, cu arta... cu multa priceprere.. cine stie, poate merge...iar daca nu devii repede dependent de ei ca de un drog, te au lasat ca pe un pahar de unica folosinta unde s a nimerit, fara sa le pese.
Asa ca mare atentie.. mare de tot..


Ti se spune sa fii bun, pai da... fii tu bun, ca sa am eu loc sa fiu rau! Fii u ingaduitor, ca sa am eu loc de fitze! Fii u rabdator, ca sa am eu pe cine tortura cu nesimtirea...!

Iar daca ti se intoarce spatele din orice fleac, bucura te ca ai scapat de un nemernic. Si gandeste te ca armonia si bucuria de a trai sunt cu mult mai valoroase decat atentia pe care ti o da un om care nu te vede si nu te vrea, ci doar are nevoie sa ii hranesti sufletul, pretinzand ca esti ceea ce vrea el sa fii in timp ce el este ceea ce ii convine.